Планират ремонт на автоподлеза под ул. "Шипка"

Мисия Варна

25-01-2022, 20:48

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Извършва се ежеседмичен оглед на пешеходните подлези в града, увери директорът на общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване” Тихомир Тимов

Голяма част от варненските подлези са ремонтирани през миналата година. Извършено е обезопасяване, както на стъпалата, така и на таваните, които са обработени там където е имало падаща мазилка. 

През тази предстои да бъде проучено защо в автоподлеза под ул. "Шипка" във Варна има течове. Това каза за Радио Варна началникът на отдел „Инженерна инфраструктура и благоустрояване” в общината Тихомир Тимов. Ще бъде направено предложение да бъдат отпуснати средства от общинския бюджет за 2022 за ремонт на подлеза. Специалисти предполагат, че течовете идват от кашпите, затова се предвижда да бъде положена хидроизолация и там.

По думите му всяка седмица се правят огледи на всички подлези във Варна. При обход през миналата седмица е установена липса на осветление в три от тях – на сп. Александър Стамболийски в посока Златни пясъци, както и в подлезите до пощата във кв. "Владиславово" и на сп. Родина до автогарата. Липсата на осветление е поради вандалски прояви и кражби. Щетите са заведени към застрахователя и се очаква той да възстанови липсващите кабели и осветителни тела, съобщи още Тихомир Тимов. 

От „Инженерна инфраструктура и благоустрояване” са отправили предложение също в бюджета за 2022 година да бъдат заложени средства за ремонт на малките улички в района на кооперативния пазар, както и за проектиране на главния път в южна промишлена зона.