Заради непосилните цени на тока: Любима на много варненци пекарна затвори врати

Мисия Варна

24-01-2022, 10:53

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Шеф Анатоли Колев съобщи, че не може да възстанови производството на своя хляб

Пекарна във Варна, предлагаща здравословен хляб, направен с жив квас, е затворена и собственикът й не може да възстанови производството. За това съобщи шеф Анатоли Колев във Фейсбук страницата “Хлебчето”.

Ето какво написа собственикът на пекарната в социалната мрежа без редакторска намеса:

"Уважаеми, почитатели на моя хляб. Искам да ви се извиня затова, че няма да мога да възстановя производството на моя хляб! Ситуацията в Държавата трябва да се промени и да станат атрактивни условията за правене на бизнес в България за да започнем отново ! До тогава остава надеждата и хубавия спомен от качествения хляб който правих за вас ! С уважение Шеф Колев".

Допълнителни подробности за причините, довели до тази ситуация не се съобщават, но все повече малки бизнеси се затрудняват през последните седмици под натиска на непосилните сметки за ток.

Десетки варненци са коментирали публикацията на Шеф Колев и я определят като "тъжна новина". Хората изразяват съжалението си от случващото се в държавата и недоумяващо питат: Това ли е промяната?

Пекарната е затворена от Нова година, което става ясно от друг пост в страницата на “Хлебчето” от 31 декември 2021 година.