СЗБ и БАЗ с обръщение към Марио Смърков: Спрете разделението! И ние имаме деца!

Мисия Варна

23-01-2022, 23:50

Снимка:

архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Спрете разделението! И ние имаме деца!" С тези думи се обърнаха от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията към областния управител на Варна Марио Смърков. Поводът е негово изказване на брифинг, провел се на 19 януари, когато заявява: "Не е нормално да се затварят училища, а заведенията да работят".

Ето какво се казва в обръщението на СЗБ и БАЗ:

Господин Смърков, отправяме към вас недвусмисленото си послание в отговор на гореизложеното ваше изказване. Категорично се обявяваме против какъвто и да е било опит, не само от ваша страна, а и по принцип, за противопоставяне на който и да е било сектор на икономиката на България срещу децата и в частност учениците. Абсурдни са подобни изказвания от лица, олицетворяващи държавата. Те не са в полза нито на обществото, нито на бизнеса, още по-малко за справянето с пандемията.

Абсурдно е заведенията, работещи принудително и насилствено от месеци със "зелен сертификат", да се слагат срещу децата в училище;

Абсурдно е заведенията, в които над 80% от служителите ни вече са ваксинирани, да се сравняват с децата, при които процентът на ваксинация едва ли е над 2-3%;

Тук е и мястото да отбележим, че училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително, докато посещаването на заведения е по собствена воля и желание;

По официални данни, положителните проби сред децата е над 25%;

Нямаме информация какъв е точният процент на ваксинирани учители и държавни служители, но сме убедени, че в процентно отношение, те са не повече от половината на тези, които са ваксинирани в нашия бранш. А затова съдим по "зелените сертификати", които проверяващите органи ни представят при проверките си - бързи антигенни тестове!!!

Обръщаме внимание, че само до преди две години нямаше нищо по-нормално, при грипна епидемия да се обявява и съответната грипна ваканция в училищата! Не ли? И никой никога не е затварял бизнеси като ресторанти и нощни клубове.

Къде тогава е логиката в изказването ви и не сте ли на мнение, че то е вредно и дължите извинение? Не само към бизнеса, а и към обществото!

Спрете разделението!