"Горските певци" на сцената на кукления театър днес

Варна Лайф

22-01-2022, 09:58

Снимка:

Снимка: Държавен куклен театър Варна

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Неделният избор за малките ценители е "Под гъбката"

"Горските певци" е представлението, което са подбрали за тази събота от Държавен куклен театър - Варна. Спектакълът ще започне в 11 часа на закритата сцена, при спазване на актуалните противоепидемични мерки.

“Горските певци” е забавен музикален спектакъл с участието на Песнопей – цар на птичите трели, Песнопой – цар на горския покой и любимите на всички: Коко Лисел, Вълчано Павароти, Марко с Поло, Козан Кукузел, Лейди Гарга, Кики Иванова, Етиен Кълви, Меца Сопрана – гласът на Балкана. Гората оживява с песните на горските обитатели – участници в конкурса „Горският певец“. Трепети и вълнения преди всяко изпълнение, оспорвана битка за голямата награда „ Почетната гъба“. Неподкупното жури този път ще бъдат децата. Техните аплодисменти ще отмерва специален пляскомер. В тази надпревара за таланти се включва и Ехото. Кой не иска славата му да се разнася надлъж и нашир?
Смях, забавление и настроение! Истинско музикално приключение!

Песните в спектакъла са на Иван Кръстев и Христо Намлиев, сценография и костюми: Адриана Добрева, перуки: Димитър Аврамов, в ролите: Валентин Митев – син, Веселина Калчева, Даниел Добрев, Диана Стайкова, Емилия Петкова, Красимир Добрев, Таня Жекова.

Неделният избор за малките ценители на кукления театър във Варна е спектакълът "Под гъбката". Представлението отново ще е от 11 часа на закритата сцена.

Слънчева и Дъждовен непрекъснато спорят кой е по-важен – Слънцето или Облачето, за цветята и децата. Дори полянката са разделили на две – слънчева и дъждовна. На полянката на Слънчева е весело, цъфтят цветя, животинките пеят и танцуват, но на полянката на Дъждовен има гъбка , под която подслон от дъжда и приятел могат да намерят – малкото охлювче, пеперудката игрива, вечно подскачащото гардже, страхливото зайче, хитрата лисана, глупавия вълк и голямата мецана.
А колко животинки могат да се скрият под една гъбка?
И как се побират?

Спектакълът на Бианка Бенковска е по приказката на В. Сутеев, сценография – Теменуга Станчева, музикално оформление – Светла Василева. В ролите са Веселина Калчева и Иван Шумаров.