11-годишни художници подредиха изложба във Варненския апелативен съд

Мисия Варна

21-01-2022, 18:37

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Павел и Симона Тотеви са най-младите автори в голямото семейство на художествено ателие „Дедал”

Радост, усмивки и еуфория превзеха Варненския апелативен съд. В арт-салона на школата за изкуства „Дедал”, разположен в съда, вече е разгърната втората самостоятелна изложба на Павел и Симона Тотеви. 11-годишните таланти са най-младите автори в голямото семейство на художествено ателие „Дедал”. В чудна приказна изложба те представят 34 свои картини и още толкова – допълнително изработени в резултат на творчески устрем. Освен че са създадени с много радост и забавления, рисунките носят точно тези емоции на зрителя. Пред нас се разкрива пъстър животински свят с игриви кученца, котки, птички, лами и лисички. Младите майстори на четката доказват не само, че притежават талант, но и че развиват дарбата и уменията си, с неуморен труд, отдаденост и желание. Брат и сестра Тотеви бяха приветствани от името на съдиите и съдебните служители от съдебния администратор Ани Бъчварова.

Името на изложбата е по едноименната творба на Павел – две полегнали мишлета са вперили замечтан взор в планета с формата на „сиринце” тип швейцарско, някак напомняйки ни Малкия принц.

Палаво коте, след като е полудувало и направило куп бели, е заспало насред разхвърляната коледна украса. В детството ни връща и една „сюрия” Снежковци, които се спускат по заснежена пързалка. Бял Мечун и син делфин не просто плуват във водата, но сами стават дом...

Произведенията на Пав и Сим може да бъдат разгледани на 5-ия етаж на Съдебната палата до 20 февруари или онлайн: http://pavisim.dedalmedia.org/.

Ако желаете да притежавате някоя от творбите, свържете се с екипа на школата: https://www.facebook.com/dedal.school/ или на телефон 0883469369.

Екипът на школата работи безвъзмездно и напълно доброволно с образователна и културна цел. Основни принципи са творчеството, науката, добрата култура, доброволчеството и отговорността. Всеки участващ в процесите на школата приема тези принципи.

Можете да допринесете за развитието на изкуството на Дедал, чрез дарение по банкова сметка:

Сдружение ШИДМНП Дедал

BG78UNCR70001519764111

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

и в международната платформа Globalgiving: https://www.globalgiving.org/projects/help-children-in-varna-access-free-art-courses-1/?fbclid=IwAR20KIzynKnA5komdB4D-sHMqrPRgWUEiNdEoU_O3QwUcda1ijRVDa39_wUСнимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"