Спартак Варна започна със загуба контролите в Турция

Спорт

19-01-2022, 17:28

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Соколите" отстъпиха на ФК Олимпик с 0:1


Спартак загуби от узбекистански тим в контрола. Варненци паднаха с 0:1 от ФК Олимпик в Турция. Срещата се игра при силен вятър, а единственото попадение вкара Абдуманонов в началото на втората част (49’). В края на първото полувреме пък Ибрахимов от Олимпик бе изгонен с втори жълт картон, но на негово място се появи друг футболист, за да се запази численото равенство на терена, пише "Спортал".

Двубоят започна с по едно положение пред двете врати. Първо Виктор Митев имаше възможност да шутира от под ъгъл, но предпочете да подава, което се оказа грешното решение и Спартак изгубиха топката. Секунди по-късно Жиянов пропусна да отбележи от близко разстояние.

В 17-ата минута Спартак пропусна да открие резултата. Митев опита да вкара от въздух на празна врата след грешка на противников бранител, но единствено силният вятър попречи на кълбото да влезе във вратата. Това позволи на защитник да го настигне и изчисти.

Десетина минути по-късно Шамсиев изрита грубо Янчо Андреев в краката, което доведе до меле на терена. Това наложи на съдията да покаже 3 жълти картона, за да спре разправията между играчите. В 40-ата минута Ибрахимов от ФК Олимпик бе изгонен с втори жълт картон. На негово място обаче влезе друг футболист и така и двата тима продължиха с по 11 души срещата. До края на полувремето нямаше повече интересни положения и двата тима се оттеглиха без голове на почивката.

За съжаление второто полувреме започна с гол за узбекистанския тим. В 49-ата минута футболист на Олимпик проби отляво, центрира и влезлият през второто полувреме Абдуманонов успя да засече, за да открие за 0:1. В средата на втората част Начев стреля опасно от фаул, но безуспешно. Така Спартак не успя да се добере до гола и отстъпи в първата си контрола.

Следващата приятелска среща на възпитаниците на Васил Петров е на 22 януари срещу тима на Македония-Гьорче Петров.

Стартови състави:

Спартак: 12. Христиан Славов, 2. Велислав Боев, 6. Генади Луго, 23. Мартин Василев, 4. Петър Патев, 20. Николай Иванов, 17. Цветан Илиев, 10. Янчо Андреев, 9. Мехмед Сабри, 11. Виктор Митев, 27. Иван Колев

Олимпик: 12. Назаров, 17. Садиков, 26. Тойров, 15. Шамсиев, 2. Мирсаидов, 23. Буриев, 10. Мамасидиков, 20. Ибрахимов, 25. Анваров. 11. Юракнзиев, 9. Жиянов