Три пъти скочили сметките за ток в болницата в Провадия

Мисия Варна

18-01-2022, 16:26

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Държавна помощ имаше до ноември, но от декември не е планирана, отбелязват от лечебното заведение

7 души са настанени в ковид отделението в болницата в Провадия, което разполага с 20 легла, каза за Радио Варна управителят на лечебното заведение доктор Антоанета Георгиева. 5 лекари работят в ковид-отделението, сред тях само един е пенсионер – над 85-годишният пулмолог доктор Кръстев, а медицински сестри са 10 и всички са в работоспособна възраст. Добрата новина е, че до момента няма нито един случай на починал пациент от коронавирус при нас, каза още доктор Георгиева

Днес екипът на лечебното заведение разполага с всичко необходимо, за да лекува пациенти с коронавирус – повече знания и увереност за лечение на самата болест, има необходимите медикаменти, получава редовно и финансиране от Здравната каса, но се изправя пред масовия проблем в страната – високите цени за ток и природен газ.

Последната сметка в провадийската болница е три пъти по-висока от предходната, каза доктор Антоанета Георгиева. Няма начин за пестене на средства като става въпрос за болници, категорична е тя и посочи, че едно от решенията е да се отпусне държавна финансова помощ, каквато е имало до ноември месец, но за декември не е определена такава.