"Пепеляшка" и "Дядовата ръкавичка" на сцената на кукления театър тази събота и неделя

Варна Лайф

15-01-2022, 09:38

Снимка:

Снимка: Магдалена Димова за Държавен куклен театър - Варна

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Представленията на закритата сцена започват в 11 часа

Със спектакъла “Пепеляшка” ще зарадва децата на Варна днес екипът на кукления театър в морската столица. Представлението е от 11 часа, на закритата сцена на театъра и ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки и изисквания. „Пепеляшка” е любима приказка за деца и възрастни. Приказка, която кара зрителите да повярват в чудесата и да искат отново и отново да преживеят трогателната история на бедното момиче, което става принцеса.

Разказана с въображение, изиграна с чувство, „Пепеляшка” живее на сцената на Варненския куклен театър от 1990 г. В разказа на актьорите умело се вплита и участие на децата от публиката, които магията на театъра превръща в принцеси, гълъбчета и кончета. Тези незабравими моменти всеки път връщат времето назад към приказното кралство на Шарл Перо.

Постановката е на Джанан Каба, сценография – Свила Величкова, драматизация – Джанан Каба и Александър Илиев, музикално оформление – Светла Василева. В ролите са Веселина Калчева, Таня Жекова, Галин Гинев.

В неделя – 16-и януари, от 11.00 ч., на сцената на Държавен куклен театър – Варна, ще се играе “Дядовата ръкавичка” от Елин Пелин. Представлението е подходящо за всички малки ценители на театъра над 3 години. 

Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавица?… Ето това ще му се случи отново на сцената на театъра.И отново в дядовата ръкавичка ще се вмъкнат малката мишчица Гризанка, Зайо Средногорски, Лисана, Вълчо, Мецана…

Спектакълът е творческа работа на актьорите Евгения Василева, Гергана Господинова, Красимир Добрев, Емилия Петкова, Диана Стайкова. Те ще разкажат приказката с много настроение, музика и песни. Сценографията е на Адриана Добрева, а музикалното оформление на Светла Василева.

В ръкавичката ще се намери място за всички и приказните горски герои ще са весели и щастливи.

Бъдете сред тях и се забавлявайте от сърце, призовават от екипа на кукления театър.