Виктор Попов: Малко по-нестандартен бек съм! Трябва да подобря последния пас!

Спорт

14-01-2022, 11:25

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Десният краен бранител Виктор Попов прави много силен сезон за Черно море. Вече две години той е несменяем титуляр като оправда доверието на старши треньора Илиан Илиев.

В интервю за Дарик радио и dsport Виктор Попов сподели на кого е благодарен, че се утвърди в мъжкия футбол и разкри какво иска да подобри в играта си.

Вики, вече имаш над 80 мача за Черно море. Смятам, че правиш най-силния си сезон до момента. Как успя така да се наложиш, да си грабнеш шанса и да играеш такова самочувствие?
- Честно казано имах и малко късмет. Дебютът ми за Черно море беше, когато мачовете бяха за престиж, не зависеше нищо от тях. Тогава Цецо Панов беше контузен. Илиан Илиев нямаше много опции за тази позиция и реши да ме пробва. Аз тогава бях юноша и играех за U19. От тогава явно съм показал качества и умения. Старши треньорът разчита на мен. „Захапал съм” и не пускам просто.

На кого си най-благодарен за възможността, която получи, убеден съм, че единият е Илиан Илиев... Друг?
- Благодаря на Тодор Марев. Той ме научи на голяма част от дефанзивните ми умения. На него дължа най-много в тази фаза на играта. Естествено и на другите треньори от школата, които също са ме изградили като футболист.

Заради теб Цветомир Панов бе преквалифициран в ляв бек. Ако на теб ти се наложи на пожар да играеш като ляв краен бранител за мач- два, ще се справиш ли на тази позиция?
- Аз като малък първоначално започнах да играя на позицията ляв бек. Това е интересното при мен, че по принцип мога и отляво да играя. Не ми е проблем. Просто виждат, че съм с десен крак и ме слагат от дясно.

Подсети ме имало ли е мач, в който поне веднъж за мъжкия тим да си играл като ляв бранител?
- Вторият ми мач е ляв бек срещу Берое. Изиграх целия двубой на лявото крило. След това в националния също ме използваха като ляв бек.

На друга позиция пробвали ли са те?
- Пробвали са ме като централен защитник, но там не се получи. Аз обичам и в двете фази да играя-и в защита, и в атака. Не ми е много комфортно да стоя само отзад.

Какво искаш още да подобриш в играта си, къде искаш да надградиш?
- Във фаза атака трябва да подобря последния пас. Виждам, че имам малко асистенции за годините, в които играя в Първа лига. Ще гледам този сезон да го подобря.

Технически си доста добре за ляв бек
- Благодаря. Не съм типичният бек, който всички мислят. Аз съм малко по-нестандартен. Не гледам да изритвам топката на посоки напред. Старая се повече да вляза в комбинация, нещо да изградим, да направим красива атака, ако трябва да се излъже някой 1:1.

Имаш ли чужд футболист на твоята позиция, на когото да симпатизираш?
- Като малък симпатизирах много на Филип Лам, на Алаба от Байерн Мюнхен .

Вече втора година се говори за интерес към теб...Чувстваш ли се готов за трансфер в чужбина, или мислиш, че ти е още рано?
- Човек винаги може да надгражда повече и повече. В чужбина наистина условията са по-хубави, нивото е по-различно, по-високо. На мен ми харесва много в Черно море. Това ми е любимият отбор от малък.

Кое чуждо първенство най-много харесваш?
- Бундеслигата ми харесва много, защото там се играе доста бърз футбол.

Скоро ще навършиш 22 години и предполагам, че следващата ти крачка след младежкия национален отбор е мъжкият представителен тим. Чувстваш ли се готов за това?
- Чувствам се готов, но треньорите решават дали ще им помогна по някакъв начин.

Това ли е сезонът на Черно море и трудно ли ще ви бъде да задържите това трето място?
- Скоро не си спомням да сме били трети на полусезона. Надявам се да задържим тази позиция и да надградим. Първенството всяка година е много равностойно и всеки може да победи всеки. Ние излизаме всеки мач за победа.

С кои отбори ще се конкурирате за тази трета позиция?
- В момента най-големи конкуренти ни са Ботев Пд, понеже имаме равен брой точки. Не виждам засега изявен конкурент номер 2.

Това, което си пожелаваш през тази година?
- Здраве, късмет и повече победи.