Коледни елхи за Варненския зоопарк пристигнаха и от София

Животът

12-01-2022, 19:03

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

За поредна година зоологическата градина в морската столица реализира кампанията „Второ приложение на коледните и новогодишни дръвчета“

Коледни дръвчета за варненския зоопарк тази година са пристигнали и от София, а дарителят е Атанас Йорданов, съобщават от екипа на зоологическата градина в официалната си страница в социалните мрежи. 

Радваме се, че в кампанията „Второ приложение на коледните и новогодишни дръвчета“ се включват хора и от други градове, отбелязват те. 

От варненския зоопарк изказват също специални благодарности на администрацията на район "Одесос", която също по дългогодишна традиция дари своето коледно дръвче за животните.

В зоологическата градина в морската столица за поредна година дават втори живот на използваните коледни дръвчета. С тях разнообразяват менюто на кози, елени, муфлони и други тревопасни животни и украсяват местообитанията на маймуни, хищници и птици.

Елхичките може да се оставят на касата на зоопарка от 9 до 16:30 часа. Кампанията няма краен срок, тъй като всеки има различни предпочитания до кога да запази украсеното дръвче в своя дом.