МФК Спартак Варна отново направи голям скок в ранглистата на света и Европа

Спорт

12-01-2022, 14:35

Снимка:

Снимка: МФК Спартак

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

През 2021-ва плажните соколи завършиха осми в Шампионската лига

Шампионът на страната по плажен футбол МФК Спартак Варна регистрира изключително постижение. В публикуваната най-нова световна клубна ранглиста към 31.12.2021 година тъмът се изкачи до рекордното 21 място от над 160 отбора в света и до 16 място в Европа, подобрявайки с няколко позиции предишното си най-добро класиране в края на 2018 година. Класацията се извършва на база постижения и резултати за последните пет спортно-състезателни сезона.

 

Варненци изпратиха най-успешната си година. През 2021 те се класираха на осмо място в Шампионската лига по плажен футбол, след като станаха първият роден тим спечелил групова фаза в турнира и в последствие достигнаха до 1/4 финалите в надпреварата с най-силните клубове от континента. На родна земя възпитаниците на Симеон Христов за шеста поредна година бяха безапелационни и вдигнаха титлата на страната, след като през целия сезон не допуснаха поражение. Силното представяне бе затвърдено и с купата в много силния международен турнир Varna International Beach Soccer Cup, в който участваха шампионите на Румъния, Гърция и Молдова.

 

С натрупания точков актив в ранглистата МФК Спартак си гарантира място в основния кръг на Шампионската лига през настоящия сезон и ще прескочи до втората по сила урна от отбори. Тимът получи и покана за участие в световния клубен шампионат, тъй като е сред шестнайстте най-добри отбора на континента.