Напрежение между симпатизанти на „Възраждане“ и полицията във Варна

Мисия Варна

12-01-2022, 08:16

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За напрежение между симпатизанти на „Възраждане“ и полицията, преди тръгването им за протеста в София, сигнализираха от партията. Гражданите са се организирали, за да пътуват заедно. Полицията ги спряла и започнала да прави тестове за наркотици на шофьорите. Четирима от шофьорите първоначално дават положителни проби. Гражданите са поискали отново да бъдат направени тестове. При повторното тестване, резултатът е отрицателен. Това съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на „Възраждане“.

Варненецът Антон Георгиев е качил клип в социалните мрежи, на който се вижда как симпатизантите на партията са обградили служителите на реда.

Според пресцентъра на партията, полицаите не са имали достатъчно тестове и се е наложило протестиращите да останат повече от час на студа. По-късно тестовете са доставени, те дават отрицателен резултат и симпатизантите са отпътували за протеста в София. Очаква се той да се проведе около обяд.

От полицията потвърдиха за Радио Варна, че имало тестване на шофьорите от служители на КАТ. "Това е обичайна практика при пътуване на организирани групи. Трима от шофьорите са дали положителни проби за опиати, а не за наркотици. При повторното тестване пробите са отрицателни", подчерта говорителят на ОД на МВР Светла Златева. Тя уточни, че заради протеста в София ще бъдат командировани служители на реда от цялата страна.

Симпатизанти на "Възраждане" ще протестират и във Варна. Те ще съберат от 12 до 14 часа край фонтаните до сградата на общината.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"