От Областна администрация и АПИ инспектираха опасния път към варненска местност

Мисия Варна

10-01-2022, 14:47

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

При обхода на посочения участък не е установено наличие на паднали каменни късове или клони от дървета, въпреки това е изискано поставянето на предупредителна табела

Служители на Областна администрация Варна и ОПУ на АПИ Варна са извършили проверка на посочения от медии като опасен път към варненска местност. Инспекцията е извършена поради високия обществен интерес, независимо, че поддържането на пътни участъци не е в компетентността на областния управител на Варна, изтъкват от пресслужбата на областна управа. 

При обхода на посочения участък не е установено наличие на паднали каменни късове и /или клони от дървета, препятстващи преминаването с автомобили.

След извършена служебна проверка в информационната система на СГКК е установено, че посочения участък е с местоположение гр. Варна, р-н „Приморски“, Природен парк „Златни пясъци“, м.к.к. „Чайка“, собственост на имота е Държавно лесничейство - Варна.

Цитираният по-горе участък не фигурира в пътната мрежа на ОПУ на АПИ Варна, т. е не е част от републиканската пътна мрежа и поддържането му не се осъществява от ОПУ на АПИ Варна.

Изпратени са писма до община Варна, Държавно лесничейство- Варна и ОПУ на АПИ - Варна с искане за произнасяне, кой поддържа проверявания пътен участък; дали са получавани сходни сигнали и предприемани ли са действия за изчистване на паднали каменни късове и / или части от дървета; коя институция отговаря за обезопасяването на скалния масив; каква дейност възнамерява да извърши в тази връзка.

Отделно от горното, изискано е незабавно поставяне на предупредителни табели, определящи участъка като опасен, подчервата от Областна управа - Варна.