С две премиери започва 2022-ра Драматичният театър във Варна

Варна Лайф

03-01-2022, 17:16

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На 8 и 9 януари ще бъде представена комедията "Вечеря за глупаци", на 18-и и 19 януари - "Кървава сватба" на Федерико Гарсия Лорка

С две премиери през януари започва театралната година във Варна. Първата от тях е на 8 и 9 януари - комедията "Вечеря за глупаци" от Франсис Вебер. Постановката е на режисьора Николай Кенаров, познат във Варна с представленията си "Владимир" и "Приятели?". Сценографията е дело на Габриела Кърджилова.

 

Втората премиерна постановка ще е на 18-и и 19 януари, когато Стоян Радев представя своята версия на "Кървава сватба" на Федерико Гарсия Лорка. Сценографията е на Даниела Николчова. В постановката участват три поколения актьори, като зрителите ще имат възможност да видят на сцената за пръв път и най-новите попълнения на трупата.

 

С премиерна постановка ще бъде закрит и 100-тният юбилеен сезон на Драматичния театър във Варна. На 12 март във Варна ще бъде показан режисьорският прочит на Маргарита Мачева на "Дамата с камелиите" от Александър Дюма.

 

За световния ден на театъра - 27 март, на основна сцена ще се играе "Тютюн" на режисьорката Бина Харалампиева, отбелязва Радио Варна.