Наркопроизводители превърнаха стара мелница във ферма за марихуана

Крими

30-12-2021, 18:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Намерени са над 10 кг готова сушена продукция на стойност 65 000 лева

Окръжна прокуратура - Шумен ръководи разследване за производство и държане без надлежно разрешение, в съучастие, на високорискови наркотични вещества в големи размери, предназначени за разпространение. Във връзка със случая са задържани петима мъже, никой от които не е жител на град Шумен. Предстои привличане към наказателна отговорност на всеки от тях, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

На 28 декември 2021 година, в условията на неотложност, са извършени претърсвания на територията на стара мелница, разположена в село Златна нива. В отдалечена част на двора й са установени четири броя хладилни камиона, оборудвани с добра охладителна и отоплителна техника, пригодени за отглеждане на марихуана. Намерени са 1200 броя обрани растения, както и 400 растения в саксии.

В помещение в самата мелница, пригодено за сушилня, са намерени над 10 кг готова сушена продукция на стойност 65 000 лева.

След като бъдат привлечени към наказателна отговорност, наблюдаващият случая прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен ще задържи за 72 часа петимата мъже. Поради тежестта на престъплението, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 години и „глоба“ в размер от 10 000 до 50 000 лева, в съда ще бъдат внесени искания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на петимата.

Действия по разследване на случая продължават под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Шумен.