Новогодишният куверт във Варна - между 66 и 200 лева

Варна Лайф

28-12-2021, 13:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Местата за настаняване предлагат и разнообразни новогодишни пакети, включващи от една до три нощувки, като при тях цените варират от 211 до 1700 лева на човек

Празничната ценова ножица за вечеря в ресторант на Нова година не се отваря толкова широко във Варна. За посрещане извън дома най-малко можем да дадем 66 лева, което е и най-евтината оферта. Предложенията стигат до 200 лева, обясни пред Радио Варна Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара, който вече е депутат от ПГ „Продължаваме промяната” в 47-ото Народно събрание. Местата за настаняване предлагат и разнообразни новогодишни пакети, включващи от една до три нощувки. Цените варират от 211 до 1700 лева на човек, каза още той.

Високите цени на пакетите в някои от зимните ни курорти Димитров оправдава с търсенето. Ние отдавна се борим за високоплатен туризъм и когато има такъв курорт с такива цени, това е повод за възхищение и аплодисменти. Няма нищо лошо и тук да имаме скъп туризъм, това е гаранция, че има качествена услуга, категоричен е Димитров.

Той коментира и експертния капацитет в сферата на туризма сред народните представители в сегашното Народно събрание. По думите му има достатъчно експерти и достатъчен експертен потенциал. "Ще се получи добра комбинация от можещи и знаещи, за да помогнем на туризма", категоричен е Димитров.

Няколко са спешните мерки, които трябва да бъдат взети за спасяване на туризма - възстановяване на програмата за 35 евро субсидия за заета седалка, както и разпределянето на 30 млн. лева помощ за бранша.

Очаква се да бъде сформирана ресорната комисия, вече има няколко законопроекта, които трябва да бъдат обсъдени, отбеляза Димитров.