Клиниката по диабет в УМБАЛ "Света Марина“ - Варна получи устройства за мониторинг на глюкозата

Животът

25-12-2021, 16:06

Снимка:

Асоциация "Докосни дъгата"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Съвместната благотворителна инициатива на Асоциация "Докосни дъгата" и американската компания „DEXCOM“ успя да стигне и до Клиниката по диабет в УМБАЛ "Света Марина", гр. Варна, с ръководител проф.Йотова.

Дарителската кампания "DEXCOM ONE – START A NEW LIFE" продължава и в морската ни столица, където първите стартови пакети за непрекъснат мониторинг на глюкозата ще бъдат дарени на деца, които са новодиагностицирани с Диабет Тип 1.

Представител на екипа от координатори на Асоциация „Докосни дъгата“  – Тихомир Петров, ще помага в обучението на децата и родителите за правилната употреба на системата за непрекъснат мониторинг на глюкозата „DEXCOM ONE“.

"Бихме искали да изкажем нашата огромна благодарност към проф. Йотова и нейния екип за дългогодишната подкрепа и сътрудничество с Асоциация „Докосни дъгата“. Благодарим, че в лицето на професионалист и човек като проф. Йотова, откриваме винаги безкористна подкрепа и желание за съдействие в името на по-добро бъдеще за деца и младежи с Диабет Тип 1. Благодарим и на лекарите от нейния екип, че са рамо до рамо с нас, с нашите деца, младежи и родители в ежедневното предизвикателство да живееш с Диабет. Благодарим на всички, които направиха тази инициатива възможна и показаха на света, че чудесата се случват не само по Коледа!", споделиха от "Докосни дъгата".