62 дежурни екипа ще следят да имаме ток по празниците

Мисия Варна

24-12-2021, 16:02

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Планови прекъсвания заради профилактика ще има чак след Нова година

Непосредствено преди и по време на предстоящите коледни и новогодишни празници (в периода 23 декември 2021 година – 03 януари 2022 година включително) няма да бъде преустановявано електрозахранването на абонатите, които не са заплатили в срок сметката си за електроенергия, съобщават от електроразпределителното дружество в Североизточна България. 

Клиентите, които са пропуснали да заплатят сметките си за ток в срок, могат да го направят на касите на "ЕНЕРГО ПРО" до 15.00 часа на 31 декември, както и на касите на "Български пощи", повечето от които ще са отворени до обяд в последния ден на годината. Потребителите могат да платят или чрез другите начини на плащане, обявени на сайта на компанията. 

Не се предвижда и планова профилактика на тока в периода на празниците.

От енергото са осигурили 62 дежурни екипа, които ще работят в случаи на аварии по електроразпределителната мрежа. Те ще бъдат в готовност за своевременна реакция за отстраняване на възникнали повреди по електрическите съоръжения при евентуално влошаване на метеорологичните условия. При екстремни ситуации се поддържа непрекъсната комуникация между мобилните екипи и центровете за управление на мрежата. Обезпечена е високопроходима техника и подходящо оборудване за работа по съоръженията в зимни условия, съобщават още от компанията.