Кралев: Предстои да положим много усилия, за да възстановим нормалния ритъм на работа в спортния свят

Мисия Варна

23-12-2021, 15:07

Снимка:

Красен Кралев/Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Спортът ни прекара тежки 7 месеца под ръководството на най-безсмисления и некомпетентен спортен министър, който сме имали", отбеляза той

По време на заседание на 47-то Народното събрание Красен Кралев бе избран за заместник-председател на Комисията по въпросите за децата, младежта и спорта и за член на Комисията по туризъм.

"Спортът ни прекара тежки 7 месеца под ръководството на най-безсмисления и некомпетентен спортен министър, който сме имали. Ще предстои да положим много усилия, за да възстановим нормалния ритъм на работа в спортния свят. Ще продължа да работя за развитието на българския спорт със същата енергия и усърдие, както го правех в продължение на 6 години и половина в качеството ми на министър на младежта и спорта", написа Кралев на профила си във Фейсбук.

"Туризмът е един от най-засегнатите от кризата сектори и ще работя усилено, за да подпомогнем сектора да запази работните места и да успее да създаде нови условия за работа, съобразени с промените в икономическата и социална среда", допълва той.

Междувременно днес, на заседание на Народното събрание, бе коригиран сериозен пропуск в гласуваната миналата седмица структура на Министерски съвет, когато от името на Министерство на младежта и спорта, думата “младеж” беше заличена.

"Радвам се, че управляващото мнозинство се вслуша в нашите забележки и препоръки, и днес, по предложение на МС, народните представители гласувахме решение, с което се възстановява старото име на министерството, а именно Министерство на младежта и спорта", отбелязва Кралев.