Призив от варненския зоопарк: Не изхвърляйте коледните елхи!

Мисия Варна

23-12-2021, 10:08

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Много често съдбата на живите коледни елхи е да бъдат захвърлени на боклука след празниците. Вместо да свършат в кофите за смет, непотребните вече дръвчета могат да се засадят навън веднага непосредствено след Коледа или да бъдат оползотворени като храна за някои от обитателите на варненския зоопарк.

За поредна година, зоокътът в морската столица инициира кампания за даряване на ненужните коледни дръвчета. Те ще бъдат включени в менюто на козите, муфлоните и други бозайници, каза за "Радио Варна" управителят на зоопарка Иванка Стоянова. По обясними причини, елхите отсъстват от менюто на хищниците, но пък с дръвчетата ще бъдат украсени клетките на лъвовете, тигъра, вълците и другите предпочитащи мръвката обитатели.

"Всеки, който желае да дари своето непотребно коледно дръвче, може да го донесе на касата на зоопарка. Миналата година получихме елхи още на 26 декември. Търговци също се отзовават на инициативата като даряват елхите, които не успели да продадат", коментира Иванка Стоянова.

Зоопаркът във Варна ще бъде отворен и по време на празниците, а единственият почивен ден ще е на 1 януари.

Днес от 11.00 часа ще се проведе традиционното коледно тържество в зоопарка. За него, директно от Лапландия пристига и Дядо Коледа, който ще зарадва обитателите на зоокъта с много подаръци, които ще са най-често за хапване. Подготвени са и ръчно изработени късмети за всички деца и родители, които се включат в празничната програма.