Четвъртокласници зарадваха болни деца с ръчно изработени коледни картички

Мисия Варна

22-12-2021, 18:27

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Децата се включиха в благородната кауза с невероятен ентусиазъм и голям творчески заряд, отбеляза директорът на ОУ „П. Р. Славейков“ Таня Петрова

Благородна инициатива организираха в навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово учениците от четвъртите класове в ОУ „П. Р. Славейков“ във Варна.

Заедно със своите учители те сътвориха ръчно изработени картички с коледни мотиви и ги подариха на болни дечица и лекари в болниците „Св. Анна“ (отделенията „Детска хирургия“ и „Педиатрия“) и „Св. Марина“, както и на младежи от ЦНСТ „Изгрев“.

„Децата се включиха в благородната кауза с невероятен ентусиазъм и голям творчески заряд. Идеята е, достигайки до болно детенце, да му вдъхнем надежда за бързо оздравяване и светли празнични мигове край домашното огнище. Защото човек е истински щастлив, когато е с обичаните хора по време на празници. Най-важното е децата да осъзнаят, че няма нищо по-човешко и истинско от това да дадеш, без да очакваш непременно нещо в замяна“, коментират класните ръководители на четвъртокласниците.
Посланици на идеята са лекари - родители на деца от училището, които вече са зарадвали своите пациенти с коледните картички.

„Близо сме до един от най-светлите семейни празници! Това са дни изпълнени с радост, еуфория, вълнение... Тогава сякаш хората се променят. Но защо само по Коледа?! Как да променим това, как да станем хора не само в празничните дни?! Ако водени от идеята за коледните чудеса, приемем дълбоко в сърцата си, мисълта че преди всичко ние трябва да сме добри, сърдечни, човечни... тогава Коледата ще продължи до другата Коледа... Какво по-хубаво от това да бъдем хора?

Направеното от тези ученици е повод да се замисля отново за щедростта и благородството. „Давайте, както изворът дава”, е написано в Писанието. И това не се отнася само за материалните блага. Нека си пожелаем... Тази Коледа да ни направи истински хора не само за ден, а изобщо!“, апелира директорът на ОУ „П. Р. Славейков“ Таня Петрова.