По традиция: Отличиха заслужили военни моряци в края на годината

Мисия Варна

17-12-2021, 18:04

Снимка:

Снимка: ВМС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Церемонията се проведе в щаба на флота

На 17 декември 2021 г. в Щаба на Военноморските сили, при строго спазване на противоепидемичните мерки във връзка с пандемията COVID 19, за деветнадесети път бяха връчени традиционните годишни награди на редакцията на националното морско списание „Клуб Океан” за най-добър корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и цивилен служител от ВМС.

В началото на церемонията командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов се обърна към личния състав с думите: „Изключително важен и отговорен момент за флота са провежданите организационно-щатни промени, работата по които ще продължи и през следващата година. През 2021 г. това което беше планирано и заложено успяхме да изпълним, затова флотът може да върви спокойно напред с гордо изправена глава. Военните моряци показаха, че са готови да действат и могат да изпълняват широк кръг задачи от много по-разнороден характер. С началото на разкроя на стоманата за многофункционалните модулни патрулни кораби започна реализирането на договора за строежа на новите фрегати в много по-осезаем вид. Това ни радва, но трябва и да помним, че пред нас стои огромното предизвикателство договорът и усвояването на новата техника да бъдат доведени до успешен край“.

Носители на престижните награди, номинирани от командването на ВМС, тази година в различните категории станаха:

Екипаж на годината: екипажа на минен ловец „Цибър” с командир капитан ІIІ ранг Мирослав Добрев от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Офицер на годината: Капитан І ранг Атанас Георгиев Змийчаров – заместник - началник на Щаба по ресурсите на ВМС.

Старшина на годината: Офицерски кандидат 2 клас Андрей Петров Петров – Командир на моторен катер в „Аварийно спасителен отряд” в Дивизион кораби със спомагателно назначениe – Варна.

Матрос на годината: Ефрейтор Костадин Димитров Костадинов – „Командир на отделение за радиационно и химическо разузнаване” в Гл. РИЦ за ядрена химическа и биологическа защита в Морски оперативен център.

Цивилен служител на годината: Цивилен служител Атанаска Стоева Узунова – Главен счетоводител във „Финансова служба” на Флотилия бойни и спомагателни кораби - ВМС
Наградите бяха връчени от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

С почетна адмиралтейска грамота контраадмирал Михайлов удостои г-н Иван Иванов. Грамотата е израз на благодарността на Командването за съпричастността и подкрепата на г-н Иванов към дейността на ВМС, за професионалното съдействие и помощта за техническото осигуряване на аварийно-спасителните и издирвателни операции, които изпълнява флота и по случай неговият 70-годишен юбилей.