Съдят 38-годишен, плащал с чужда банкова карта

Крими

14-12-2021, 18:03

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Открил я в устройство за плащане в голям магазин и решил да я задържи и използва

38-годишният Д.Т. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура -Варна за това, че при условията на продължавано престъпление, използвал платежен инструмент без съгласието на притежателя му, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

На 19 март 2021 година Д.Т. пазарувал в голям магазин за хранителни и битови стоки. Пристигайки на касата, за да заплати покупките си, той забелязал, че в устройството за банкови плащания има дебитна карта. Мъжът решил да се възползва от нея, а след това я прибрал вместо да опита да я върне на собственика й.

След като напуснал търговския обект, обвиняемият се насочил към друг магазин. Там извършил още две плащания с чуждата банкова карта. Д.Т. продължил своето движение към бензиностанция, където заредил гориво и се опитал да го плати отново с чуждия платежен инструмент, но ПОС-терминала поискал допълнително удостоверяване на клиента, което обвиняемият не можел да направи. Още три пъти опитал да заплати различни стоки Д.Т. без разрешението на собственика на банковата, карта, но те останали безуспешни. Собственикът й успял да я блокира, след като получил три известия за осъществените плащания.

38 - годишният мъж не е осъждан, той е руски гражданин със статут на постоянно пребиваващ чужденец в Република България. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, Д.Т. може да бъде осъден с „лишаване от свобода“ от две до осем години и с „глоба“ до двойния размер на получената сума.