Три години затвор за наркопласьор рецидивист

Крими

14-12-2021, 16:06

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Наказанието ще бъде изтърпявано при първоначален строг режим

Осъдиха 35-годишен, обвинен за държане на прекурсори и материали за производство на наркотични вещества с цел разпространение при условията на опасен рецидив. 

Обвиняемият С.С. ще търпи ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим за извършено от него престъпление – държане без надлежно разрешително на прекурсори и материали за производство на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение, при условията на опасен рецидив. В тежест на подсъдимия са и направените по делото разноски в размер на 1302,43 лева, които той трябва да плати по сметките на Окръжна прокуратура-Варна и на ОДМВР-Варна.

С.С. е бил привлечен в качеството му на обвиняем, след като у него са били намерени и иззети прекурсори с тегло 5469 грама и други материали с тегло 228,34 грама, използвани при производството на метамфетамин. Мъжът бил добре познат на органите на реда и осъждан за подобни престъпления.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е одобрено постигнатото споразумение между Окръжната прокуратура във Варна и 35-годишният подсъдим, е окончателно.