Дядо Коледа пристига в Зимния дворец на Кукления театър

Животът

11-12-2021, 09:44

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Ще има и Коледни лудории

Най-новият празничен спектакъл на Държавен куклен театър - Варна "Коледа в зимния дворец" ще радва децата от днес на откритата сцена на театъра. Представленията са от 11:00, 12:00, 13:00, 16:00 и 17:00 часа.

Интерактивният спектакъл на Вера Стойкова ще даде отговор на много важни въпроси:

Къде живее Царицата на снеговете?
Къде живеят джуджетата?
Къде танцуват снежинките?
Кой пече коледните курабийки?
Къде може истински сняг да ви щипне по бузките?
Къде ще пристигне Дядо Коледа?

В Зимния дворец ви очакват Пеещата елха, Джуджетата-сладкари, Захарните пръчици, Храбрият войник, Снежинките-балеринки, Царицата на снеговете и Дядо Коледа. 

В ролите са Веселина Калчева, Боян Стоянов, Красимир Добрев, Таня Жекова, Диана Стайкова, Евгения Василева, Галин Гинев, Даниел Добрев, Валентин Митев-син, Емилия Петкова, Стоян Стоянов, Мария Томова, Балена Ланджева и Миляна Ношкова. Музиката е на Иван Кръстев, сценография и костюми - Адриана Добрева.

Всеки, който иска да стане част от коледната приказка и да помага на приказните герои, може да облече топлото си палтенце, да сложи топлите ръкавички и да влезе тържествено през вратата на Двореца.

Какво ще се случи - който дойде, ще научи, обещават от екипа на Кукления театър и напомнят на всички родители, че ако желаят детето им да получи подарък от Дядо Коледа, ще трябва да се погрижат за това, а допълнителна информация може да получат на тел.: 052/607 844.

На закритата сцена от 11:00 и 12:15 часа ще бъде представен спектакълът на Вера Стойкова "Коледни лудории". Сценографията и костюмите са дело на Адриана Добрева, музиката на Иван Кръстев. В ролите са Диана Цолевска, Гергана Господинова, Теодор Христов, Иван Шумаров и Галин Гинев.

Къде е най-весело на празника? При джуджетата, разбира се! Ако обичате лудориите и щуротиите, вашето място е при тях! Джуджетата ви очакват в залата на Кукления театър за приказна забава, въпреки строгия поглед на госпожа Мери Кристмас... А когато дойде Дядо Коледа и светне елхата... Но..., да не бързаме толкова... Всичко това предстои!

"Празникът идва! Елате и вие! И пригответе нааай-широките си усмивки!", призовават от Кукления театър и отново напомнят на родителите да приготвят подарък за своето дете ако желаят той да им бъде поднесен от Дядо Коледа.