Общината ще инвестира около 50 000 лева за изграждане на нова минерална чешма и кът за отдих в квартал Младост

Мисия Варна

08-12-2021, 17:56

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тя ще замести тази до Дом Младост, която не работи от няколко месеца

Чешмата с минерална вода до дом "Младост" във Варна не работи от няколко месеца и хората настояват общината да я възстанови. Казусът е свързан с това, че теренът около чешмата вече е частен и тя трябва да се премести и да се изгради нова инфраструктура.

Мястото вече е определено, общината ще купи и нова помпа, стойността на проекта, заедно с оформяне на кът за отдих е близо 50-60 000 лева. Това съобщи за Радио Варна инж.Тихомир Тимов, началник на отдел „Общинска инфраструктура“.

В момента чешмата попада в имот – частна собственост. „Самият минерален извор, който се намира в двора на мола, е изключителна държавна собственост. На ъгъла на бул. „Сливница“ с ул. „Вярност“ има обособено място с преместваем обект. Пуснали сме предложение до кмета на район „Младост“ Христо Христов да проучи възможността за премахване на този обект с идеята на негово място да се постави нова чешма и да се обособи кът за отдих. Очакваме отговор, за да предприемем по-нататъшни действия“, поясни инж. Тимов.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"