Наложиха пробация на 16-годишен от Каменар за кражба на медни проводници

Крими

07-12-2021, 16:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Престъплението е извършено на 8 май миналата година

16-годишен бе признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение в извършване на кражба на медни проводници от складова база на търговско дружество в село Каменар през нощта на 8 май миналата година, съобщават от пресцентъра на Варненския районен съд.

Деянието е осъществено от подсъдимия като непълнолетен, но след като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, в съучастие с друго неустановено по делото лице, чрез използване на техническо средство и чрез подкопаване, разрушаване и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот. Посредством изкопаване на земна маса под телена ограда, счупване на катинар на метален контейнер и увреждане на заключващ механизъм на фургон, непълнолетният успял да отнеме общо 35 кг. медни проводници, на стойност около 300 лева, които впоследствие били предадени в пункт за изкупуване на метали във Варна.

16-годишният подсъдим е неосъждан досега, но се води на отчет в Детска педагогическа стая и спрямо него са били налагани възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Отнетите чужди вещи към момента са възстановени. По силата на одобрено в съдебна зала споразумение, районният съд му наложи наказание от 6 месеца пробация, при периодичност два пъти седмично на регистрацията по настоящ адрес, както и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители, също за срок от 6 месеца.

Съдебният акт е окончателен.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"