В Бяла ученици учат в пенсионерски клуб и кооперация

Мисия Варна

04-12-2021, 16:57

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм е в ремонт - очаква се той да приключи до края на годината

Сградата на Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм в Бяла е в ремонт и учениците учат на различни, често необичайни места в града - в пенсионерския клуб, в Районната потребителна кооперация, в читалището, а учителската стая е в Клуба на културата, съобщава БНТ.

"Справяме се, по бързичко и организирано. Всеки клас си има своята класна стая, може да е импровизирана, но я има, учителите си носят учебници, дневници, материали, всичко се случва така, както и в училище", разказват преподаватели.

"Има известно неудобство, защото трябва да се придвижват от едно място на друго, но разстоянията не са големи и е осигурена възможност да си почиват по време на междучасията", отбелязва директорът на професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм в Бяла Господин Шейтанов.

В момента в сградата на гимназията се прави сериозен ремонт. "Извършва се външно саниране на сградата на учебния корпус, прави се ремонт на класните стаи, изгражда се кабинет по готварство и сервиране, предстои ремонт на санитарните възли. Засега ремонтът върви бързо, по график. Надеждите са до края на календарната година да приключи, ако метеорологичните условия не се влошат", допълва директорът на гимназията.

Въпреки неудобствата и учители и ученици са убедени, че обучението е най-добре да се провежда присъствено, а не онлайн.