Определят Европейските шампиони по киокушин утре във Варна

Спорт

04-12-2021, 16:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сили ще премерят състезатели от 19 държави

Състезатели от 19 държави ще се включат в Европейското първенство по киокушин за мъже и жени във Варна. Битките за медалите на Стария континент в най-тежкия стил карате започват на 5 декември от 09:00 в Двореца на културата и спорта в морската столица. 

Специално за събитието във Варна пристигна генералният секретар на Световния киокушин съюз Шихан Александър Пичкунов, който заяви че много се радва, че въпреки сложната ситуация с пандемията от COVID-19 това първенство ще се състои. Той благодари на Българската карате киокушин федерация за организирането на шампионата и пожела успех на всички. Тези, които искат да победят, ще победят. Пожелавам успех на всички и много победи! Бъдете здрави!“, каза той.

От името на БККФ успех на всички пожела и Шихан Асен Асенов, член на Управителния съвет на Българска карате киокушин федерация.

За първенството са ангажирани 38 съдии, обяви Шихан Рамил Габасов, който е част от УС на KWU и RUMA, както и президент на Международната федерация по карате всички стилове (IASKF). Шихан Габасов и Шихан Пичкунов са начело на двудневен Съдийски семинар, който включва четири практики, които целят да подготовят реферите за Европейското първенство.

„Искам да благодаря на БККФ за здравата работа, която са свършили в тези трудни времена. Също така и на Рамил Габбасов и Александър Пичкунов, които са свършили страхотна работа. Трябва да отбележим, че все пак имаме много атлети от толкова много държави“, заяви Шихан Дейвид Питхол, който е президент на Международната федерация по карате (IFK) и също член на Изпълкома на KWU.

Генералният секретар на Световната киокушин федерация (KWF) Шихан Анджей Древняк също отправи поздравления за безупречната организация и пожела успех на всички състезатели.

България също ще има претенденти на Европейското първенство по карате киокушин за мъже и жени. В шампионата ще се включат Ия Костова, Никол Харизанова, Виктория Наскова, Дилян Николов, Димитър Митев, Кристиян Добрев, Кристиян Дойчев и Васил Димитров.

През 2018 година отново на Европейското първнество по карате киокушин във Варна Кристиян Дойчев стигна до финалите и стана Европейски шампион за Стария континент в категория до 85 килограма. Дали ще завоюва успех и сега – ще стане ясно на 5 декември.

Битките от Европейското първенство ще се проведат в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна. Елиминациите започват от 09:00 часа, а след това ще се проведат и финалите, от които ще разберем кои са новите големи Европейски шампиони по карате киокушин за мъже и жени. Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"