Иван Портних: Липсата на правителство забави ключови проекти за Варна

Мисия Варна

04-12-2021, 12:40

Снимка:

Снимка: Община Варна / Пресцентър

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сред тях са изграждането на новата икономическа зона заедно с Аксаково, както и довършването на автомагистрала "Хемус" и на автомагистрала "Черно море"

Ключови проекти като довършването на автомагистрала "Хемус" и на автомагистрала "Черно море" се забавиха предвид ситуацията тази година, но се надявам всичко да бъде заложено в проектобюджета за следващата година. Това каза за Радио Варна кметът на общината Иван Портних.

Липсата на правителството възпрепятства и новата икономическа зона, която изграждаме с Аксаково, уточни той.

В квартал "Кайсиева градина" в момента се работи усилено по полагане на асфалтова настилка. На улиците "Петър Дертлиев" и "Проф. д-р Емил Станчев", предстои също така рехабилитацията на улица "Асен Разцветников". В този район от десетилетия нищо не е правено. Впоследствие ще се облагородят и междублоковите пространства.

В квартал "Изгрев" в момента се обновява цялостно инфраструктурата, там, където са така наречените експериментални блокове в междублоковите пространства.

В "Аспарухово" работим на улица "Св.Св. Кирил и Методий", високите блокове, на същата улица се изгражда и нова спортно игрище.