Снежната царица и Снежанка очакват децата в Кукления театър

Варна Лайф

04-12-2021, 08:30

Снимка:

Снимка: Държавен куклен театър Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Представленията в събота и неделя започват в 11 часа

"Снежната царица" е съботният спектакъл, с който Държавен куклен театър Варна поставя началото на декемврийските си представления. Началният час е 11 часа, на закритата сцена. Постановката на Вера Стойкова по приказката на Андерсен е подходяща за деца над 5 години.

Какво може да попречи на едно нежно приятелство, като това между Кай и Герда? Парченце от дяволското огледало, което те кара да виждаш света грозен; целувката на Снежната царица, която вледенява сърцето ти...

Но има по-могъща сила от нейната и тя е обичта и верността, които помагат на малката Герда да намери накрай света своя Кай и да го върне към живота, към красотата и доброто.

Сценографията е на Теменуга Станчева, музиката - на Христо Намлиев.

В ролите са: Диана Цолевска, Евгения Василева, Боян Стоянов, Мария Томова.

В неделя от 11 часа на сцената на кукления театър ще бъде представен спектакълът "Снежанка и вълшебният подарък". Очаква се и специалното участие на Дядо Коледа.

В малка заснежена къщичка край гората Снежанка очаква своите джуджетата. Но в стихналата гора е толкова скучно и времето върви толкова бавно... Докато в един миг в ръцете на Снежанка пада вълшебна кутия. А в кутията има... четири вълшебни предмета! Какво трябва да стори Снежанка и кое е голямото вълшебство заключено в кутията? Продължението на историята ще ви отведе до... четири вълшебни приказки.

Костюмите са дело на Адриана Добрева, музиката е на Христо Намлиев. В ролите са: Евгения Василева, Диана Цолевска, Диана Стайкова, Емилия Петкова, Иван Шумаров, Галин Гинев.