Европейската прокуратура също проверява за нарушения в община Варна

Новините

03-12-2021, 20:44

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Дори и европейските прокурори да преценят, че разследването не е от тяхната компетентност, то няма да бъде прекратено, обявиха от Спецпрокуратурата у нас

Делото за евентуални корупционни престъпления в Община Варна е изпратено на Европейската прокуратурата, за да прецени институцията дали не е от нейната компетентност, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев, предаде БНР.

По-рано днес от спецобвинението обявиха, че е образувано досъдебно производство за корупционно престъпление срещу лице, заемащо висша длъжност в община Варна. Име не беше съобщено, а само че разследването е за поръчка, финансирана по Оперативна програма "Околна среда, за закупуване на 60 електрически автобуса и 60 зарядни устройства за тях на обща стойност 85 милиона лева.

Христо Кръстев обясни, че дори и европейските прокурори да преценят, че разследването не е от тяхната компетентност, то няма да бъде прекратено.

"По принцип и европейските делегирани прокурори, които са от българска страна, работят със Следствието към Специализираната прокуратура, така че ще се осъществява разследване при всички положения, независимо коя от двете прокуратури - дали Специализираната или Европейската, ще осъществява ръководство и надзор над това засилено производство".Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"