Кметът Портних отправи послание по повод Международния ден на хората с увреждания

Мисия Варна

03-12-2021, 14:51

Снимка:

Снимка: Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Той заяви готовността на община Варна да продължи предлагането на качествени и интегрирани здравни, образователни и социални услуги

На 3 декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. "Днес изразяваме своята подкрепа към хората със специални потребности, за тяхното социално включване и повишаване качеството на живот", казва в обръщение кметът на Варна Иван Портних.

"Екипът на Община Варна се присъединява към честването на празника с уважение към Вас, хората, които ежедневно преодолявате трудности, непознати за останалата част от обществото, отстоявайки с воля и кураж правото си на достоен живот", отбелязва Портних.

"Наша много важна мисия е хората с увреждания да получат необходимата подкрепа за постигане на пълноценно човешко съществуване. Гаранция за успешното решаване на проблемите Ви е партньорството и сътрудничеството между държавните институции, местната власт и неправителствения сектор", подчертава кметът на Варна.

"Заявявам готовността на Община Варна да продължи да работи за осигуряване на достъпна инфраструктура, устойчиви транспортни системи, качествени и интегрирани здравни, образователни и социални услуги.

Благодаря за Вашия принос към икономическия и духовния живот на града, за всяка протегната навреме ръка, за споделената отговорност и вяра в бъдещето.

Желая Ви здраве, спокойни делници и Светли празнични дни!", завършва посланието си Портних.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"