Бойци от 14 държави ще се срещнат в юбилейната гала SENSHI 10

Спорт

02-12-2021, 18:34

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На 4 декември феновете на бойните спортове ще станат свидетели на 10 взривоопасни сблъсъка по правилата KWU Full Contact и KWU SENSHI

Истински сблъсък на титаните, в който ще се включат бойни звезди от 14 държави предстои да видим в юбилейното десето издание на международната верига SENSHI. То ще се проведе на 4 декември 2021 година в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна. Бойният спектакъл ще започне точно в 19:00 часа и ще се излъчва на живо по националната телевизия Bulgaria ON AIR, MAX Sport 1, по американската телевизия FITE, както и онлайн на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com и на Kyokushin Karate News.

На 4 декември на ринга на SENSHI 10 феновете на бойните спортове ще станат свидетели на 10 взривоопасни сблъсъка по правилата KWU Full Contact и KWU SENSHI. В тях ще участват някои от най-големите български бойни звезди, както и европейски и световни шампиони по бойни спортове от Португалия, Румъния, Швейцария, Испания, Франция, Украйна, Беларус, Черна гора, Сърбия, Словакия, Босна и Херцеговина, Русия и Германия.

SENSHI 10 ще се проведе с публика, а двубоите може да се проследят на живо както на територията на България, така и в цял свят. Специално за галавечерта в България отново ще пристигнат К-1 величията, трикратните и четирикратни световни шампиони в тежка категория Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст, които ще бъдат рефери и коментатори на галавечерта.

За пръв път на SENSHI ще видим и един от златните ветерани на веригата „K-1 Max“ Алберт Краус. Холандецът е бивш състезател в полусредна и средна категория и е първият шампион на веригите „К-1 Маx“ и „SUPERKOMBAT“. Той е и носител на световни титли в муай тай на няколко организации и може да се похвали с над 120 професионални срещи в кариерата си, в които е мерил сили с имена като Джорджо Петросян, Буакау Банчамек, Анди Ристи, Анди Соуер и други. Той пристига в България, за да се включи в тренировъчен семинар, който Професионалната лига на Световния киокушин съюз ще проведе между 3 и 5 декември в морската столица.

SENSHI за втори път постави в бойната си карта сблъсък между Сергей Браун и Никола Тодорович. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на 22-ри май в София по време на осмото издание на веригата, но Браун заболя от коронавирус и организаторите отложиха мача в последния момент. Все пак двамата бойци ще премерят сили на ринга още тази година. Това ще се случи по време на SENSHI 10, което ще се проведе на 4-ти декември в зала „Конгресна“ във Варна. Браун и Тодорович ще се изправят в среща по правилата на KWU Full Cotact до 80 килограма.

И двамата бойци са познати на феновете на SENSHI, като вече са взимали участия в предишни издания на международната елитна веригата.

32-годишният германски боец Сергей Браун е световен шампион на WAKO PRO, като завоюва пояса си (стил К1, категория 81,4 кг) в седмото издание на SENSHI през февруари тази година. Също така той е двукратен световен шампион по кикбокс за професионалисти (WKU) и шампион на Diamond Cup по карате киокушин.

Неговият опонент Никола Тодорович е с 9 години по-млад, а освен това има и значително ръстово предимство. Сърбинът е по-високо с 12 сантиметра (191 см.). Той е сред най-талантливите бойци на съседката ни – световен шампион по кикбокс за аматьори (WAKO) за 2021 г. в стил К1, шампион на професионалната сръбска верига „Megdan“, също така има много победи в редица национални и международни галавечери и турнири.

Една от любимите кикбокс звезди на родните бойни фенове Александър Петров ще направи своя дебют на ринга на бойната гала SENSHI на 4-ти декември срещу осем години по-младия черногорец Филип Секулович. Двубоят е още по-специален за Петров, тъй като ще е пред родна публика и се очаква да има сериозна подкрепа за него от трибуните. Зад гърба си той има много победи и успехи. Сред тях най-значимите са две световни титли при аматьорите и Европейски пояс по К1 при професионалистите. Статистиката на 30-годишния боец е 27 победи и 4 загуби на профи ринга.

Филип Секулович, който ще се изправи срещу Петров е роден в Подгорица и е балкански шампион по кикбокс за тази година и три пъти национален шампион (2017, 2018 и 2020 г.). За 21-годишният Секулович това ще бъде втора среща на професионалния ринг.

Двамата ще се изправят по правилата на KWU Full Contact в категория до 85 килограма. За Александър този правилник е добре познат, тъй като той не пропуска лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз.

Българският професионален кикбоксьор Атанас Божилов ще търси пътя обратно към победите на предстоящото юбилейно десето издание на веригата SENSHI. Състезателят на бургаския тим „Fight Factory“ ще премери сили с швейцареца Филип Хефели на 4-и декември във Варна в зала „Конгресна“. Битката ще се изиграе по правилата на KWU Full Contact в категория до 75 килограма.

В предишното издание на SENSHI, през юли, Божилов допусна първо поражение във веригата, след серия от седем поредни победи. В оспорван двубой с хърватина Андрей Кедвеш световният ни шампион на KGP и WAKO PRO остана по-назад в съдийските карти, а сега е по-мотивиран от всякога да се върне към победите.

Но опонентът пред Наката е истинско предизвикателство! 27-годишният Хефели е настоящ шампион в стил К-1 на веригата „Vendetta“, както шампион от елитните международни турнири на IKC и AFSO от 2016-а година. В същата година Хефели изиграва двубой и с друга звезда на SENSHI – Сегей Браун, на събитието „Mix Fight“ 20. Битката вдига публиката във Франкфурт на крака.

Един от най-атрактивните български бойци Едуард Алексанян получи ново предизвикателство на SENSHI. 25-годишният българин ще вземе участие в бойната карта на десетото издание на веригата на 4-ти декември във Варна. За Алексанян това ще бъде пето участие в елитната бойна организация SENSHI и четвърто за тази година. През 2021-ва той постигна най-значимия си успех като спечели Европейския пояс за професионалистите на WAKO PRO в стил К-1 в кат. до 81.4 кг. След това два пъти се изправи в среща по правилата на KWU FULL CONTACT в категория до 80 килограма. Статистиката му в SENSHI досега е 3 победи и 1 загуба. В кариерата си състезателят на клуб „Дрийм“ (Варна) е печелил още национални титли по кикбокс, както и пояс на профи веригата „Savages“ за 2019 г.

„Мистър Шоу“ ще излезе пак в категория до 80 килограма на KWU Full Contact. Негов съперник ще бъде отново боец от Беларус – Павел Турук. 35-годишният състезател от Минск е световен шампион по кикбокс за аматьори (WAKO) за 2009 г. и бронзов медалист от Европейско първенство в Русия през 2008 г., има национални титли по кикбокс (стил К1) и муай тай на Беларус, както и Интерконтинентален шампион (IKA) за 2014 г. Турук има изключително сериозен опит на професионалния ринг – 80 мача! Победите му са 63, като 24 от тях са с нокаут.

В последната си среща на SENSHI (в Камчия през месец юли тази година) Алексанян победи друг беларусин Павел Шелест. Преди това надви румънеца Мадалин Могос през месец май, а през февруари сърбина Никола Тодорович.

Четвърта поредна победа на SENSHI ще търси Драгомир Петров. Той ще се изправи срещу румънския състезател Тудор Потороака в битка по правилата на KWU Full Contact в категория до 70 килограма. И двамата бойци са доказали, че умеят да приключват срещите си по-рано с нокаут, така че ни дават заявка за един изключително атрактивен двубой.

Българинът е безпогрешен дотук на SENSHI. Четирикратният ни национален шампион по кикбокс има три участия във веригата и всичките приключват с успех за него. Дебютът му бе на SENSHI 6, когато в Камчия нокаутира Омар Магомедов в третия рунд. На SENSHI 8 Петров отново записа брутален нокаут на сметката си, но този път във втория рунд срещу испанеца Педро Граньо. В последното издание на бойната верига Драгомир отново се изправи срещу представител на Испания – Карлос Гарсия. На SENSHI 9 в Камчия той записа трети успех, но след изиграване на три рунда и съдийско решение.

В професионалната си кариера Драгомир Петров има още Европейска титла по муай тай от EMC за 2019 г., а през същата година става и победител във веригата „Wizard“ и „Max Fight Pro“.

Неговият съперник е по-млад с 5 години и има опит на професионалния ринг от 2018-та. За този период обаче Тудор Потороака впечатлява с 10 победи, от които 5 с нокаут. Има едва четири загуби на ринга. Румънският боец е роден в молдовския град Теленещи. Той е национален шампион на две държави – Румъния и Република Молдова. Състезател на клуб „Скорпион кикбокс“.

Тази година има три участия в професионални вериги в Румъния, като балансът му е две победи с нокаут и една загуба, също с приключване във втория рунд. На 4-ти януари печели срещу Мариян Сербан в първия рунд на „Dynamite Fighting Show“, а на 13-ти март отново в първия рунд надвива Андрей Сирджи във Васлуй. На 23-ти юни записва загуба от Лофого Сараур във втория рунд на „Golder Fighters Championship“.


Петър Стойков ще търси завръщане към победите на SENSHI на 4 декември във Варна. Негов съперник е португалецът Жоао Педро Силва, известен като Калашников. Ибериецът ще представлява „KO Team“. Той е специалист по муай тай и К-1, като тренира от 2014 година.

Тази година Стойков претърпя първата си загуба на SENSHI. Това се случи на осмото издание. В главното събитие на вечерта отстъпи на Димитър Пенчев в истинско зрелище. Мачът беше много равностоен и единствено силни финални 30 секунди наклониха везните в полза на боеца от СК „Скорпион“.

Иначе Петър Стойков e носител на европейска титла при професионалистите, но също така има световна и европейска титла по муай тай, както и сребърен медал по киокушин от Световното първенство на Световния киокушин съюз (KWU) за юноши (2013 година).

Той е рекордьор по участия на ринга на SENSHI. През 2019 година спечели супертурнира SENSHI CUP в Камчия, постигайки три категорични победи в рамките на два дни и заслужи приза „Нокаут на вечерта“. 

В богатата си визитка от международните галавечери има победи над Богдан Базюк (SENSHI 7), Андрю Търланд (SENSHI 6), Владимир Сергеев (SENSHI 5), Драган Пешич (SENSHI 4) и Омар Магомедов (SENSHI 2).

Ахмед Крънич (Босна и Херцеговина) ще се бие с Радован Куля (Словакия) в десетото издание на международните бойни галавечери SENSHI. Двамата ще се бият в тежка категория над 95 килограма по правилата на KWU Full Contact.

Радован Куля е шампион на Словакия в К-1. Професионалната му статистика е 24-7 (8 нокаута). Представител е на „Wolf pride gym“ в град Жилина.

Тренира от 2011 година и има финали в „Symply the best“ и Европейската лига на W5.

По-висок е с 11 сантиметра от босненеца. Ще дебютира в SENSHI с тегло 105 килограма.

Крънич е познато име у нас, а тази година ще играе за трети път на международните професионални галавечери SENSHI. Беше навлязъл във впечатляваща победна серия, която приключи в предишното издание срещу Франческо Джая.

През февруари демонстрира отлична форма срещу Виталий Ишахнели и се поздрави с успех с единодушно съдийско решение, а след това май месец триумфира след допълнителен рунд над Бадр Фердаус.

През април 2019 година босненецът спечели Европейския пояс на WAKO Pro в София, след като надделя над Деян Топалски в 5-рундова битка.

Още един сблъсък между мощни нокаутьори в тежка категория са подготвили организаторите в десетото издание на SENSHI. Сърбинът Никола Филипович и украинецът Данило Воеводкин са осмата двойка класни международни бойци, които ще кръстосат ръкавици в ринга на SENSHI на 4-ти декември в зала „Конгресна“ във Варна. Двамата ще се бият в тежка категория над 95 килограма по правилата на KWU Full Contact.

26-годишният сърбин Никола Филипович може да се похвали с една европейска и две световни титли на престижната организация WAKO, които печели в рамките на три години. Той е състезател на „Топич Тийм“ и обикновено се извисява с впечатляващите 192 см. над неговите опоненти. Съперникът пред него, обаче, е дори по-висок и по-тежък. Данило Воеводкин е с шест санитметра по-висок и седем килограма по-тежък от Филипович и визитката му е също толкова впечатляваща. Украинецът е световен шампион по киокушин от 2017-а, а две години по-късно става и европейски шампион в този брутален боен спорт. Тази година той достигна и до финала на първото по рода си Европейско отворено първенство на SENSHI.

Той записа две победи с технически нокаут по пътя към финала на Европейското отворено първенство на SENSHI, но в последния сблъсък на тежката категория на турнира той отстъпи пред Давид Атсман със съдийско решение.

Класни бойци, представители на школата на Франция и Русия, ще премерят сили в битка на ринга на SENSHI 10 на 4-и декември в зала „Конгресна“ във Варна. 23-годишният Алексис Ложеоа от Франция ще се изправи срещу непобедения във веригата SENSHI боец Артьом Пашпорин от Русия в двубой по правилата на KWU SENSHI. Бойците ще премерят сили в дивизията до 70 килограма.

Ложеоа е трикратен шампион по муай тай на родината си и сребърен медалист от световно първенство по муай тай. Успехите му не спират до там! Той се подвизава и в друг стил боен спорт. По правилат на К-1 французинът печели елитния международен турнир „Tiger Fight Tournament“.

Пашпорин е в серия от три победи в три поредни издания на SENSHI. Руснакът има оромен опит на бойното поле на спорта муай тай и може да се похвали и с европейска титла на веригата WMC и шампионските пояси на организациите S1 и W5.

 

Андрей Чехонин също е добре познат боец за феновете на SENSHI. На 4 декември, на ринга в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта във Варна руснакът ще опита да се завърне към пътя на победите на SENSHI срещу испанеца Рубен Гарсия. Бойците ще спорят по правилника на KWU Full contact в категория до 85 килограма.

Гарсия е национален шампион на Испания в кикбокс стил К-1, както и в муай тай. Първенец е на странцата си и в санда.

Това ще е неговият дебют на ринга на SENSHI.

Няма да е лесен, защото срещу себе си има „Краля на лоу кика“. Mакар и след загуба от Флорин Ламбаджу в предишното издание на галата, преди това руснакът победи Рикардо Фернандеш на SENSHI 8, Анлор Дира на SENSHI 7, Мадалин Могос на SENSHI 6, Абдерахим Чафай на SENSHI 5, Руслан Насибулин и Мохамад Асади на SENSHI Cup и Аслан Садвакасов на SENSHI 2.

В актива си с триумфи на Чехонин още са световните титли по кикбокс на WAKO и WAKO PRO, както и сребърен медал от турнира „Tatneft Cup“ през 2015 г. Той е втори дан в карате киокушин и има над 50 купи зад гърба си. Сребърен медалист от Световната купа по киокушин, като има победи на професионалния кикбокс ринг.