46-годишен трошил прозорци на читалището в Синдел

Крими

02-12-2021, 16:35

Снимка:

Снимка: Facebook

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Съдът му наложи пробация и безвъзмезден труд в полза на обществото за 6 месеца

46-годишен призна в съдебна зала вината си по повдигнато спрямо него обвинение в умишлено повреждане на чужди движими вещи - престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК.

Деянието е извършено на 13 май тази година. Подсъдимият решил да демонстрира неприязънта си към институциите и кмета на село Синдел като на посочената дата застанал пред сградата на читалището и с ругатни започнал да хвърля тухли и камъни по прозорците. В резултат на хвърляните предмети четири от стъклопакетите на прозорците в административната сграда се счупили. Унищоженото и повредено имущество, собственост на община Аврен, е на обща стойност за близо 300 лева.

46-годишният подсъдим е осъждан. Нанесените материални щети впоследствие са били възстановени. За извършеното престъпление, по силата на постигнато и одобреното от съда споразумение, му бе наложено наказание пробация. Подсъдимият следва за срок от 6 месеца да изпълнява съвкупност от пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, задължителни срещи с пробационен служител, както и в рамките на 6 месеца да положи „безвъзмезден труд в полза на обществото ” с продължителност 100 часа. Съдебният акт е окончателен.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен