Обновяват асфалтовата настилка на улици в Кайсиева градина

Мисия Варна

02-12-2021, 16:18

Снимка:

Снимка: Община Варна / Пресцентър

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Дейностите са част от проекта за облагородяване на района, за който предходното правителство осигури 8 млн. лв. за първи етап

Полага се нова асфалтова настилка на улиците "Д-р Петър Дертлиев" и ул. "Проф. д-р Емил Станчев" в кв. „Кайсиева градина“ в район „Вл. Варненчик“. Оглед на обекта направиха кметът на Варна Иван Портних и районният кмет Николай Костадинов. Дейностите са част от проекта за облагородяване на района, за който предходното правителство осигури 8 млн. лв. за първи етап.

След приключването на основния ремонт на двете големи улици ще започне рехабилитацията на ул. „Асен Разцветников“ – с промяна на конструкцията на пътя, преасфалтиране на уличните платна, изграждане на нови тротоари и на ново улично осветление. Извършва се още ремонт на паркинга до бл. 229 и прилежащите към него пешеходни алеи. Предстои ремонт на алеята под училище "Стоян Михайловски" и над бл. 219. Облагородяването на междублоковите пространства в района включва още изграждане на нови алеи, кътове за отдих, детски площадки и озеленяване.