Условна присъда за студент, извършил грабеж в центъра на Варна

Крими

01-12-2021, 18:46

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Нанесените от деянието материални щети са възстановени

Районният съд одобри споразумение, с което на 27-годишен студент бе наложено условно наказание за извършен през 2019 г. в централната част на Варна грабеж. Присъда от Шест месеца лишаване от свобода, отложена с 3 години изпитателен срок получи подсъдимият.

Рано сутринта на 13 май 2019 г., на връщане от казино, подсъдимият пътувал в колата на свой познат, като паркирали автомобила в района на Медицинския университет. Докато изчаквал край колата спътника си да отиде до заложна къща, подсъдимият, подтикван от нуждата за набавяне на парични средства, решил да взломи ключалката на паркиран в съседство лек автомобил. Той проникнал вътре и отнел мъжка чантичка, с мултифункционално швейцарско ножче и два чифта слънчеви очи, но поради включването на алармата бързо се изтеглил и скрил в предверието на жилищен блок. Междувременно, задействането на алармата накарало потърпевшия собственик да погледне през прозореца и да види какво се случва. Той веднага излязъл навън, но при опит да залови извършителя бил ударен с юмрук в лицето. Освен това, за да запази владението си върху отнетите вещи, подсъдимият извадил нож и заплашил с него пострадалия. За грабежа била уведомена полицията.

Към момента нанесените от деянието материални щети са възстановени. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"