Условна присъда и глоба за 43-годишен, отглеждал марихуана

Крими

30-11-2021, 17:06

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Подсъдимият засял и отглеждал в село от областта общо 68 растения от рода на конопа, на стойност над 50 000 лева

Варненският районен съд одобри параметрите на постигнато споразумение между прокуратурата и 43-годишен мъж, с което той се признава за виновен по повдигнатото спрямо него обвинение за отглеждане на марихуана.  Пред съда той заяви, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че от неустановена дата през м. юни 2018 г. до 19 октомври 2018 г. подсъдимият засял и отглеждал  в село от областта общо 68  растения от рода на конопа /марихуана/. Растенията били с общо нетно тегло от близо 8,5 кг., на стойност за над  50 000 лева.

Варненският районен съд одобри споразумението, като прецени, че то не противоречи на закона и морала. За извършеното престъпление по чл. 354 В от Наказателния кодекс, 43-годишният подсъдим следва да търпи наказание от  една година лишаване от свобода, с 3-годишен изпитателен срок, както и 2500 лева глоба.

В негова тежест са сторените по делото разноски. Веществените доказателства, предмет на престъплението и послужили за извършването му, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.