Благотворителната кампания „Изкуството за деца в нужда“ гостува на галерия Графит от 1 декември до 31 януари

Мисия Варна

30-11-2021, 14:13

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще бъде подпомогнато обучението на деца в неравностойно положение, благодарение на инициативата на фондация „Св. св. Константин и Елена“

13-ата дарителска кампания „Изкуството за деца в нужда“ на Фондация „Св. св. Константин и Елена“ продължава и през декември с откриването на сборна благотворителна  изложба в Галерия „Графит“ във Варна.

От 1 декември до 31 януари повече от 200 художествени творби, рисунки, малки пластики, икони и фотографии може да бъдат откупени в полза на деца, младежи и девойки в неравностойно положение и да станат чудесен подарък с кауза за предстоящите декемврийски и януарски празници.

Произведенията са селекция от нови творби, предоставени от авторите им специално за кампанията. Включени са също картини от арт фонда на Фондацията, от галерии и частни колекционери.

В Галерия „Графит“ може да бъдат откупени благотворително и ръчно изработени коледни картички. Те са създадени от възпитаници и преподаватели от Центъра за специална образователна подкрепа „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Кривня, с подкрепата на Фондацията.

През 2022 г. даренията ще бъдат насочени към проекти за подобряване на професионалната квалификация, курсове по езици и математика, а също и практикуването на различни спортове за децата от Центровете за настаняване от семеен тип „Изгрев“ и „Другарче“ във Варна. Ще бъдат реализирани също творчески, спортни инициативи и озеленителни кампании на училището в с. Кривня. Предвижда се и подпомагането на студенти в неравностойно положение.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"