Близо 200 състезатели се включиха в надпреварата по ориентиране за купа 8-и декември

Спорт

29-11-2021, 12:56

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Съпрузи триумфираха при мъжете и жените

Почти 200 състезатели уважиха 50-ото юбилейно издание на състезанието по ориентиране за Купа „8-ми декември“. Надпреварата, организирана от СКО „Академик“, с подкрепата на Община Варна, се проведе в КК Златни пясъци и предложи на участниците, разделени в 22 възрастови групи, предизвикателни маршрути. 

В елитната група при дамите, най-бързо маршрута от 4 км. премина Наталия Атанасова от варненския СКО „Бегун“, следвана от Лидия Иванова „Компас крос“ /Русе/ и Виктория Генева СКО „Бегун“. При мъжете на най-високото стъпало се качи съпругът на победителката Владимир Атанасов. Предизвикателството в силния пол бе 4.5 км., а в тройката влязоха още Стефан Димитров от „Компас крос“ и Милен Русев, също от „Бегун“.  

Във възрастова група М45, на победителя Даниел Николов, бе връчен специален Приз „Краси Митев“, С наградата домакините почитат паметта на един от своите състезатели, който завинаги остана в тази група и в спомените на съотборниците си. 

В отборната надпревара домакините не участваха в класирането, по традиция в състезанията по ориентиране. С най-много точки след тях и носител на 50-ата Купа „Академик“, стана СКО „Бегун“ с 200т. пред „Мадарски конник“ /Шумен/ със 191т. и „Абритус“ /Разград/ със 159т. Извън стълбичката са тимовете на „Компас крос“, „Вариант 5“ /Търговище/, „Добротица“ /Добрич/ и „Истрос“ /Русе/.

Състезанието е едно от последните в календара по лятно ориентиране на БФО. След него майсторите на картата и компаса си дават кратка почивка и започват подготовка за новия сезон и за надпреварите по ски ориентиране. Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"