Концерт-спектакъл „Любов“ ще стопли сърцата на варненци на 28 декември

Варна Лайф

27-11-2021, 17:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В проекта на Деси Тенекеджиева и диригента Йордан Камджалов са включени и млади таланти

В навечерието на Новата година, когато светлите чувства надделяват, актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева и диригентът Йордан Камджалов ще поднесат на варненската публика своя вълнуващ концерт-спектакъл „Любов“. На 28 декември 2021, 18.00 и 20.00, Основна сцена, Държавна опера Варна, творческото дуо, заедно с Варненската филхармония, ще представи младите лауреати на фондациите “Стоян Камбарев“ и „Йордан Камджалов“: Мария Славова – сопран, Лора Маркова – цигулка, Георги Димитров-Жожо – китара, Сара Чакърова – маримба и Сион Найман – виолончело. Сред най-изявените и даровити млади музиканти, спечелили редица международни конкурси и отличия, те са номинирани или носители на престижния приз за млади таланти в България - Наградата за полет в изкуството, носеща името на големия режисьор Стоян Камбарев. В началото на тази година четиримата инструменталисти получиха поредното признание с номинацията за „Млад музикант на годината 2020“ на предаването „Алегро Виваче“, БНР.

Наред с любими творби от Йохан Щраус и Джакомо Пучини, в „Любов“ ще прозвучат и „Годишните времена“ от Антонио Вивалди, които за пръв път в България ще бъдат изпълнени от цигулка, чело, китара и маримба. За този концерт Деси Тенекеджиева се завръща в родния си град от Лондон, където живее и твори. Освен като режисьор на проекта, тя ще вземе и специално участие в спектакъла, като потопи публиката в магията на любовта, чрез избрани поетични мисли и стихове от световната съкровищница.

Обединени от сходните цели на своите фондации, двамата изявени творци поставиха началото на серия от съвместни пътувания и концерти. След успешната февруарската премиера на „Любов“ с 4 спектакъла в София и Плевен, варненското издание ще бъде обогатено с нови елементи.