Черният петък във Варна продължава

Варна Лайф

27-11-2021, 11:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Намаления до 70% предлагат някои магазини през почивните дни

"Черният петък" продължава и през почивните дни. По този начин търговците дават възможност на хората да се възползват от атрактивните намаления и да купят стоки, от които имат нужда.

Времената не са леки за наемателите в търговския център, но тази година има много атрактивни оферти с до 70% намаления. Другата добра новина е, че кампанията продължава и през уикенда, а при някои варира и през целия месец, обясни пред БНТ Антоанета Тенева, организатор на събития в търговски център във Варна.

Свръхнаплив от клиенти вчера не е имало, допълни тя.

Тенева посочи, че кампанията за "черен петък" всъщност поставя началото и на коледното пазаруване.

От Комисията за защита на потребителите са извършили засилени проверки във връзка с кампанията и са установили, че случаите на нелоялни търговски практики намаляват. През тази година само 2-3 търговеца са се опитали да хитруват като вдигнат цените преди черния петък, а след това обявят намеление, което е фиктивно и реално довежда цените до първоначалното им ниво. 

Председателят на КЗП Димитър Маргаритов призова хората да проявят потребителско хладнокръвие и да закупуват само стоки, от които действително имат нужда, въпреки обявените промоции. Той припомни, че стоките, закупени онлайн по време на тази популярна кампания, също могат да се върнат. Стоките, закупени по време на намаленията от интернет магазини, подлежат на рекламация в рамките на законовия срок.