Търсят домове за оцелелите в село Рояк, никой от близките не пожелал да ги приюти

Мисия Варна

25-11-2021, 19:48

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Държавата и общините колкото и да се стараят, не могат да заместят грижата от роднините, подчерта областният управител на Варненска област Марио Смърков

Областният управител на Варненска област Марио Смърков благодари на социалните работници и община Дългопол, които правят всичко, което е възможно, за да осигурят нормално пребиваване на обитателите на дома в село Рояк, които живеят в момента в общинския хотел в село Аспарухово. Той подчерта, че социални работници от Варна, Провадия и Девня са се включили в обследването на оцелелите, за да се потърси за тях най-подходящо място за пребиваване, докато домът в село Рояк бъде ремонтиран. 

"Кметът поддържа постоянен контакт с управителя на изгорелия дом. Доколкото знам те са изразили намерение да ремонтират дома в най-кратък срок, за да стане обитаем. Независимо от това аз ще си позволя да апелирам към близките и роднините на тези възрастни хора. Както се възмущаваме когато някой не полага грижи за детето си, смятам, че с абсолютно същата сила би трябвало да имаме същото отношение и към родителите си. Който има възможност, нека да положи необходимите усилия, защото никой не може да окаже такава подкрепа на човек, освен негов роднина. Държавата и общините колкото и да се грижат, това е нещо съвсем различно", коментира Марио Смърков пред Радио Варна.