Пътуваща изложба за Бърнард Шоу гостува на Варненската библиотека

Мисия Варна

24-11-2021, 13:28

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инициативата е на Ирландското посолство в България

 Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна е домакин на пътуващата изложба „Оценката за Шоу”, предоставена от Ирландското посолство в България. Експозицията представя важни моменти и интересни теми от живота на ирландския творец Джордж Бърнард Шоу. Многостранна и колоритна личност, изпреварваща времето си, Бърнард Шоу е и пътешественик, есеист, публицист, човек с обществена позиция и политически интереси. Носител на Нобеловата награда за литература през 1925 г. Шоу се отказва от паричната й част, като приема само медала на лауреат. Изложбата представя в големи цветни пана важни аспекти от живота на ирландския творец.

„Сега, когато се научихме да летим във въздуха като птици, да плуваме под водата като риби, ни остава само едно – да се научим да живеем на земята като хора” е цитат от Джордж Бърнард Шоу, който е актуален до днес. 

Изложбата може да бъде разгледана до 2 декември в Изложбеното фоайе на РБ „Пенчо Славейков” – Варна на адрес бул. Сливница №34.

Специално видеообръщение към варненци е изпратила и Н. Пр. Мартина Фийни, посланик на Ирландия в България.  Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"