Прехвърлят във Варна част от обитателите на дома в село Рояк

Мисия Варна

23-11-2021, 11:32

Снимка:

Снимката е илюстративна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

49-тимата възрастни хора бяха настанени в общински хотел в Аспарухово вечерта след инцидента

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев ще пристигне в село Рояк, община Дългопол, за да се информира на място за ситуацията след пожара в дома за възрастни хора там, при който загинаха девет души. Това съобщи за радио Варна Георги Георгиев, кмет на Дългопол, който уточни, че 49-мата обитатели на дома, настанени в хотел в село Аспарухово, се полагат всички необходими грижи и се обсъжда прехвърлянето на част от тях в дом във Варна.

Премиерът Стефан Янев е разпоредил задълбочени проверки от страна на МВР в този тип социални институции с цел по-голяма сигурност. Министерството на труда и социалната политика спешно ще направи преглед на всички възможности за подкрепа на пострадалите хора.

Своите съболезнования към близките на загиналите при пожара в дома за възрастни в село Рояк изрази и президентът Румен Радев. "Дължим спокойни и достойни старини на нашите възрастни хора. Грижата за тях трябва да бъде осигурена в подходяща и безопасна среда", посочват от президенството.