Девет души са загинали при пожар в дом за възрастни хора във Варненско

Новините

22-11-2021, 20:13

Снимка:

Снимката е илюстративна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Има и обгазени, оцелелите са 48, те ще бъдат настанени в общински хотел в село Аспарухово

Девет души загинаха при пожар в дома за възрастни хора в село Рояк.

При тежкия инцидент има обгазени хора. Извършена е евакуация на обитателите на дома, съобщават от МВР.

48 възрастни са оцелели при пожара. Към момента те са настанени в двора на училището и са в добро състояние, съобщи пред БНТ кметът на Дългопол.

Хората ще бъдат извозени с училищни автобуси до село Аспарухово и там ще бъдат настанени в общинския хотел. Сред тях, според кмета на Дългопол, няма обгазени.

Сигналът за инцидента е подаден малко преди 18 часа тази вечер. Веднага на място са изпратени 5 пожарни и спасителни екипа. По първоначални данни огънят е тръгнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж.

Домът се е намирал в преустроено училище с дървен покрив. След получаване на сигнала, незабавно към мястото са изпратени шест екипа на пожарната служба, които заварват сложна обстановка - силен огън от покрива, гъст задушлив дим. Предприемат се мерки по евакуация, но за съжаление 9 души губят живота си. Това съобщи пред БНТ директорът на РДПБЗН –Варна комисар Тихомир Тотев  и посочи, че най-вероятната причина за смъртта им е поглъщане и вдишване на продукти от горенето.

По думите му, точният брой на обгазените хора не е ясен, екипите на Бърза помощ работят с тях.

Няма изгорели стаи в дома, огънят е засегнал 150 кв. м покривна площ, а пожарът вече е загасен. Получихме пълно съдействие от властите, допълни Тотев.

Предстои извършване на оглед, в рамките на който ще се изясняват причините за пожара, информира БНТ.