Плувците на Висшето военноморско училище спечелиха "Купа 8 декември"

Спорт

22-11-2021, 13:47

Снимка:

Снимка: Facebook

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Студенти от 4 университета се състезаваха в турнира по плуване

Студенти от 4 университета се състезаваха в турнира по плуване „Купа 8 декември“, който се проведе на закрития басейн "Д-р Любен Лазаров" в плувен комплекс "Приморски“ на 20 ноември 2021г. Надпреварите за „Купа 8 декември" се организират от Дирекция "Спорт" към Община Варна, със съдействието на Висшите училища, по повод предстоящия студентски празник.

Плувците премериха сили в общо 4 дисциплини, разделени на жени и мъже - 50 метра бътерфлай, гръб, бруст и свободен стил. Състезателният ден завърши със смесена щафета 5х50м. Право на участие в състезанието имат всички варненски студенти бакалаври, магистри и докторанти, записани в съответното учебно заведения за академичната 2021/2022 година. Всеки от записаните студенти е с право на участие в две индивидуални дисциплини и 1 щафета. Класирането на плувците е индивидуално и отборно, като за отборната надпревара се зачитат резултатите на първите 4 най-добре класирали се мъже и жени от всеки университет за всяка дисциплина.

Първите трима в класирането на индивидуалните състезания получиха предметни награди осигурени от дирекция „Спорт“ и връчени от представителя на общината Данчо Илиев.

След изплуването на всички дисциплини комплексното класиране между Университетите придоби следния вид:
1. Висше военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" - 525 т.
2. Икономически университет - 310 т.
3. Технически университет - 177 т.
4. Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ - 85 т.