Черно море победи Ботев (Пловдив) с 2:0

Спорт

20-11-2021, 18:05

Снимка:

Снимка: ПФК Черно море

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Точни за "моряците" бяха Евгений Сердюк и Пабло Гарсия (ВИДЕО)

Черно море победи с 2:0 Ботев Пловдив в гостуването си от 15-ия кръг на елитната ни футболна лига. Попаденията за тима на Илиан Илиев отбелязаха украинският таран Евгений Сердюк и испанският полузащитник Пабло Гарсия. С победата Черно море се изравни по точки със своя съперник, но ще заеме четвъртата позиция, заради по-добрата си голова разлика, Ботев остава пети, след като Славия се настани на второто място след успеха с 5:2 срещу Царско село.

Домакините имаха отличен шанс да открият чрез Янсон, но в ответната контаатака Сердюк напредна бързо и с удар по диагонала изведе "моряците" напред в резултата в 35-ата минута.

Пет минути по-късно Виктор Генев спря опасна атака на Черно море с ръка, като първоначално бе отсъдена дузпа, но видеопреразглеждане отмени решението. Пабло Гарсия стреля от пряк свободен удар, но изстрелът му мина до вратата на "канарчетата".

В 47-ата минута Аргилашки предовтрати сигурен гол. Даниел Димов засече с глава центриране от корнер и ударът му беше много добър, насочен в обратния ъгъл. Стражът на Ботев обаче плонжира и изби в корнер. Минута по-късно Димов стреля от воле, но покрай вратата. Ботев отговори веднага с шут на Рабей, който Дюлгеров успя да спаси.

В 63-ата минута Ботев беше много близо до изравнителния гол. Джеймс Ето'о центрира по земя успоредно на голлинията. Маркиньос пробва техничен удар с пета, при който топката излезе в аут. В

81-ата минута Виктор Попов нанесе силен удар, но той попадна право в тялото на Георги Аргилашки.

В 88-ата минута Пабло Гарсия сложи точка на спора с мощен шут в долния десен ъгъл на вратата на Ботев.