55 валидатори в градските автобуси не работят заради вандали

Мисия Варна

20-11-2021, 12:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Въпреки видеонаблюдението, извършителите не са установени

Педесет и пет валидиращи устройства в автобусите и тролейбусите на „Градски транспорт” Варна са повредени или счупени до този момент. Това отговориха от общинско предприятие ТАСРУД след запитване на Радио Варна, породено от слушателски сигнали за множество унищожени валидатори.

Устройствата подлежат на ремонт, но забавянето за отстраняване на повредите се дължи на липсата на резервни части - основните, от които са дисплеи. Натрупването на множество повредени валидатори е вследствие на забавяне на доставките на резервни части, които се получават от страни извън ЕС, заявиха още от общинската фирма.

За всяко едно счупване или увреждане на валидиращо устройство в резултат на вандалска проява се подава сигнал и се образува преписка в РПУ на МВР Варна. Въпреки видеонаблюдението в автобусите и тролейбусите преписките в голямата си част са приключени и няма установен извършител.

Валидаторите са застраховани и щетите се покриват от застрахователя, като ТАСРУД няма допълнителни финансови ангажименти, допълниха от там.