Спартак (Варна) с класически успех в Своге

Спорт

19-11-2021, 17:27

Снимка:

Снимка: Facebook

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Соколите" са трети във временното класиране на Втора лига

Спартак (Варна) постигна класическа победа с 3:0 като гост на Спортист (Своге) в мач от 18-ия кръг на втора лига. След успеха "соколите" са трети във временното класиране. 

В 20-ата минута дойде първото сериозно положение. Футболистите на Спартак разиграха топката по десния фланг, тя достигна до Мехмед, който центрира в наказателното, където се измъкна капитанът на гостите Янчо Андреев и засече центрирането с плонж, но стражът на Своге извади с една ръка.

Четири минути по-късно гостите поведоха. След ъглов удар Никола Борисов се извиси в наказателното поле и отправи удар с глава. Бранител на Спортист изчисти топката на голлинията, но страничният съдия прецени, че кълбото е влязло във вратата с целия си обем и попадението бе зачетено.

В 28-ата минута гостите удвоиха преднината си след хубава контраатака, при която Андреев и Колев бяха изведени сами срещу вратаря на Своге. Домакините имаха претенции, че двамата са в засада при паса, но такава не бе отсъдена, тъй като Андреев тръгна от задна позиция. Той овладя, изчака стража на Спортист да излезе и подаде към Колев, който вкара на празна врата от половин метър.

През второто полувреме Спартак стигна до трети гол. При изпълнение на тъч футболист на Спортист върна слабо към своя вратар, който също излезе бавно напред. Това позволи на Иван Колев да вземе топката, след което да излъже стража и да стреля към празната врата, с което направи резултата класически.